Love in the Time of Malaria

Love Malaria
Love in the Time of Malaria

In het koninkrijk van Khojpuri breekt onrust uit wanneer muggen een mysterieuze ziekte beginnen te verspreiden. Koning Bhadrabhoop II, een monarch zo streng dat hij zelfs de dromen van zijn burgers verbiedt als de inhoud ervan hem niet aanstaat, kijkt angstvallig toe hoe de non-conformistische invloed van de muggen zijn onderdanen aanwakkert tot protest. Hunshilal is een wetenschapper trouw aan de koning die zich inzet om een manier te vinden om de muggen uit te roeien. Door de protesten en de groeiende onrust krijgt zijn onderzoek een politiek kantje. Wanneer Hunshilal Parveen ontmoet, laat zij hem de andere kant van het verhaal zien, waardoor hij zijn eigen overtuigingen in vraag begint te stellen. 

In this political satire fantasy, after a benevolent scientist devises a deadly mosquito-repellent from onions, the king of the nation proceeds to use it to control the anarchist mosquitoes that antagonize his rule.

Commentaar

Love in the Time of Malaria is een tijdloze film. Regisseur Sanjiv Shah neemt je in zijn enige fictieve werk aan de hand van prachtige beelden mee naar India. Shah werkt met verschillende vertelvormen: de film schommelt tussen sprookjes, musicals, de Tamasha-toneeltraditie en quasidocumentaire beelden. Deze politiek getinte satire is met momenten aan de botte kant, maar hierdoor creëert de regisseur wel een scherpe blik op de aloude wetmatigheid van het land. Boeiend, muzikaal en met een stevige laag humor is deze parel zeker de moeite waard.  

Van 23 tot 26 november vindt Cultuurfestival Indialogue plaats. KU Leuven, Leuven Mindgate én Cinema ZED slaan de handen in elkaar om jullie van een mooi aanbod te voorzien. Meer info en het volledige programma kan je hier vinden. 

 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1992
Duur
02:20
Land
India
Filmregisseur
Sanjiv Shah
Cast
Dilip Joshi, Renuka Shahane, Mohan Gokhale, Manoj Joshi, Nimesh Desai, e.a.
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal