Maria

Maria Schneider droomt van een carrière als actrice. Als 19-jarige is ze geen kind meer, maar ook geen volwassene. Wanneer de Italiaanse regisseur Bernardo Bertolucci haar contacteert voor een hoofdrol in zijn nieuwe film Last Tango in Paris lijkt dit een droom die uitkomt. Zeker omdat haar tegenspeler niemand minder is dan superster Marlon Brando. Zowel Bertolucci als Brando streven naar zoveel mogelijk authenticiteit in hun films en geloven dat improvisatie en verrassing een belangrijk middel hiertoe is. Het appartement dat de belangrijkste filmset is, zou een veilige ruimte van creativiteit moeten zijn, maar voor Maria draait het anders uit. 

Maria Schneider's rise to fame after "Last Tango in Paris" and its controversial production's impact on her life and career.

Commentaar

De controverse die Last Tango in Paris begin jaren ‘70 veroorzaakte was voor regisseur Bertolucci en wereldster Marlon Brando een triomf: de film ging over de tongen en leverde voor hun allebei een Oscarnominatie op. Maar voor de onervaren Maria Schneider - die bijna 30 jaar jonger was dan de toen 48-jarige Brando - zou de film haar leven overhoop halen. Zowel Anamaria Vartolomei (L’évenement) als Matt Dillon (Crash) zijn perfect gecast in deze geslaagde en ontnuchterende dissectie van de filmindustrie, met oog voor de immense impact van misbruik, maar ook voor de kracht van overlevers die meer zijn dan slachtoffers.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
01:38
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Jessica Palud
Cast
Anamaria Vartolomei, Matt Dillon, Yvan Attal, e.a.
Dialogen
Engels
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.