Mon oncle

De minzame, slungelachtige Mr. Hulot woont in een sjofel kamertje in een gezellige, oude buurt. Zijn neefje Gérard woont met zijn ouders in een chique villa met geweldige moderne snufjes. De jonge Gérard kan het goed vinden met zijn vreemde nonkel. Wanneer Mr. Hulot zijn neefje komt bezoeken, blijkt algauw dat de moderne wereld heel wat uitdagingen omvat voor Mr Hulot: alles wat in zijn handen komt, pruttelt tegen. Gérards moeder heeft te doen met haar broer en wil hem helpen. Ze regelt voor hem een jobje in de hypermoderne fabriek van haar man.

Monsieur Hulot visits the technology-driven world of his sister, brother-in-law, and nephew, but he can't quite fit into the surroundings.

Commentaar

Mon oncle kreeg in 1958 de Oscar voor beste niet-Engelstalige film en brak daarmee voor Tati de Amerikaanse filmmarkt open. De film kreeg ook de Speciale Jury Prijs op het Festival van Cannes.

Pers

"Extraordinary ... unforgettably funny, wonderfully observed, and always technically brilliant.’" - Time Out

"Together with magnificent moments of physical comedy (not as energetic as Buster Keaton but equally clever), the result is a meandering but endearing film." Movie Reviews UK

Duur
01:40
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Jacques Tati
Cast
Jacques Tati, Jean-Pierre Zola, Adrienne Servantie, Betty Schneider, Jean-François Martial e.a.
Dialogen
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Zomer van Tati

Jacques Tati (1907-1982) is één van die filmmakers wiens reputatie omgekeerd evenredig is met het aantal films op zijn palmares: hij maakte maar zes langspelers en toch hoort Tati thuis in het lijstje legendarische komieken van het witte doek zoals Charlie Chaplin en Buster Keaton. De confrontatie tussen oud en nieuw, Jan-met-de-pet die verloren loopt in het raderwerk van de moderne maatschappij; het is een wederkerend thema in het werk en de humor van Jacques Tati. Deze zomer te ontdekken in Cinema ZED!