Night of the Living Dead

Night of the Living Dead

Wanneer Barbra en Johnny een bezoek brengen aan het graf van hun vader op een afgelegen kerkhof, worden ze plots aangevallen door zombies. Barbra kan ontsnappen en verschuilt zich in een afgelegen huis. Ze is er niet alleen: nog enkele mensen verstoppen zich er voor de steeds grotere wordende horde zombies. Het gevaar buiten groeit, maar ook binnen loopt de spanning op.

16/2 met inleiding door Prof. Filmgeschiedenis Lies Van De Vijver

Commentaar

Meer dan een halve eeuw oud, is Night of the Living Dead een monument, dé moeder aller zombiefilms. Het was niet de eerste film met zombies, maar wel de film die het beeld van de zombie bepaalde als de voortschuiffelende ondode, hunkerend naar mensenvlees. De impact op het genre is dan ook immens. De impliciete maatschappijkritiek en het feit dat het meeste gevaar misschien niet van de ondoden, maar van onze medemensen komt, geeft de film meer gelaagdheid. Daarnaast is de zombie als de slome, ogenschijnlijk te ontwijken ondode een perfecte metafoor voor onze eigen dood, die even langzaam maar even onafwendbaar nadert.

Pers

"Deze onvergetelijke zwart-wit klassieker blijft enorm entertainend en doet ook nu nog lekker stevig aan. Een atmosferisch, grimmig zombiefest." - K.U.T.film 

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1968
Duur
01:36
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
George A. Romero
Cast
Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Verschillende gidsen nemen je mee op een trip down memory lane, naar een klassieker die hen nauw aan het hart ligt. Voor de vertoning komen ze je zelf vertellen waarom deze film een bijzondere plek verdient in de klassiekers reeks van Cinema ZED.