To Olivia

To Olivia

1962. De excentrieke kinderboekenschrijver Roald Dahl en zijn echtgenote, Hollywoodactrice Patricia Neal, hebben zich teruggetrokken op het Engelse platteland om er hun jonge kinderen op te voeden. Hun leven wordt overhoop gegooid wanneer hun dochter Olivia de mazelen krijgt en de strijd tegen de ziekte verliest. Het onvoorstelbare verlies heeft onvermijdelijk een invloed op hun relatie.

1962. Eccentric children's book author Roald Dahl and his wife, Hollywood actress Patricia Neal, have retired to the English countryside to raise their young children. Their lives are turned upside down when their daughter Olivia contracts measles and loses the battle against the disease. The unimaginable loss inevitably affects their relationship.

Commentaar

De waargebeurde tragedie die schrijver Roald Dahl voor de rest van zijn leven zou tekenen, maakte van Dahl een fervente pleiter voor algemene vaccinatie. Jaren na haar dood droeg hij zijn prachtig boek De GVR op aan zijn dochter Olivia, die hij jammer genoeg niet had kunnen redden. De film vertelt het verhaal van de tragedie grotendeels vanuit het standpunt van moeder Patricia Neal, die twee jaar na Olivia’s dood een Oscar won voor haar rol in de film Hud met Paul Newman. To Olivia is vooral een integere vertelling over de impact van een groot verlies en hoe verschillend rouwverwerking er kan uitzien voor betrokken personen.

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
9
Jaar
2022
Duur
01:39
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
John Hay
Cast
Hugh Bonneville, Keeley Hawes, Bobby O'Neill, Eve Prenelle, e.a
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Zonder Roald Dahl zou de wereld er een stuk saaier hebben uitgezien. Hij kon als geen ander een op maat geschreven portie ‘gruwel’ aan zijn jeugdboeken toevoegen en sluit op dat vlak perfect aan bij de oorspronkelijke Europese sprookjes voor ze ge-Disneyficeerd werden. De nieuwe film rond Willy Wonka is de perfecte aanleiding voor een Roald Dahl special. Grote regisseurs als Steven Spielberg en Wes Anderson waagden zich aan de verfilming van iconische Roald Dahl verhalen, maar ook zijn eigen leven vormde de inspiratie voor een bijzondere film. Duik in december mee onder in het fantastische universum van Roald Dahl!