Perdidos en la noche

Recente releases
Perdidos en la noche

Drie jaar geleden verdween Paloma spoorloos in een klein mijnstadje in Mexico. Ze was een activiste die opkwam voor de lokale mijnwerkers en demonstraties organiseerde tegen het grote mijnbedrijf. Haar zoon Emiliano gaat op zoek naar de waarheid rond zijn vermiste moeder en komt terecht bij de excentrieke familie Aldama. Vastberaden om de verdwijning op te lossen, neemt hij een job aan als klusjesman in hun grote villa. In een wereld vol geheimen en corruptie, moet hij zorgen dat hij zelf niet ten onder gaat.

Emiliano lives in a small mining town in Mexico. Driven by a deep sense of justice, he seeks those responsible for the disappearance of his activist mother.

Commentaar

Een bevreemdend detectiveverhaal, sociale satire, politieke thriller en Lynchiaans mysterie: de genres waarmee Perdidos en la noche wordt beschreven door de internationale pers zijn verrassend gevarieerd. De nieuwste film van de Spaanse regisseur Amat Escalante (Heli) laat zich niet in één hokje plaatsen. De satirische kijk op de klassenverschillen roept vergelijkingen op met Bong Joon-ho’s Parasite, maar Escalante's aanpak is harder en meer bevreemdend. Perdidos en la noche is dan ook geen gewone thriller, maar een intrigerend en onthutsend portret van de gekwelde ziel van een samenleving.

Pers

"Een ijzersterke, dodelijk cynische film." - Filmkrant

"Een film die zowel uw hart verwarmt als u tot nadenken zet" - Knack Focus

Press

" Escalante’s storytelling vigour and his way with an unsettling image keep this film’s voltage high." - The Guardian

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2024
Duur
02:03
Land
Mexico
Filmregisseur
Amat Escalante
Cast
Juan Daniel García Treviño, Ester Expósito, Bárbara Mori, e.a.
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.