Princess

Princess

Antwerps fotograaf Mark komt op het idee een fotoroman te maken en vraagt zijn virend Walter, een mislukt schrijver om een verhaal met alle ingrediënten voor een commercieel succes: seks, geweld en ontploffingen. Voor de hoofdrol overtuigen ze Margie, een mooie stewardess die Mark in Venetië leerde kennen. Hij stapt met zijn wilde plannen naar Sextra, een grote uitgeverij. De directeur is zelf niet vies van wat bloot en geeft groen licht. De fotoromans worden een enorme hit en Margie wordt een echte vedette. Maar Mark wordt verblind door het succes...

Commentaar

Princess is een unicum in de geschiedenis van de Vlaamse film. De perst maakte de film met de grond gelijk, het werd commercieel een zware flop en een tweede film voor regisseur Herman Wuyts kwam er nooit meer van. Ook de openbare omroep weigerde Princess later wegens teveel bloot, uit te zenden. Maar het eigenaardige erotisch, campy sfeertje maakt dat Princess inmiddels is uitgegroeid tot dé Vlaamse cult-film bij uitstek, puur entertainment aan een strak tempo.

 

 

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
1969
Duur
01:30
Land
België
Filmregisseur
Herman Wuyts
Cast
Herman Van Veen, Franz Marijnen, Virginia Mailer, Bob Van der Veken e.a.
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Verschillende gidsen nemen je mee op een trip down memory lane, naar een klassieker die hen nauw aan het hart ligt. Voor de vertoning komen ze je zelf vertellen waarom deze film een bijzondere plek verdient in de klassiekers reeks van Cinema ZED.