The Rocky Horror Picture Show

The Rocky Horror Picture Show

Op de terugweg van een huwelijksfeestje belanden Brad en Janet in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze komen in een vreselijke regenbui terecht, raken de weg kwijt en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt.  Daar hebben dokter Frank-N-Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich geïnstalleerd. Ze stellen er hun nieuwste creatie voor: een gespierde blonde adonis die hij Rocky Horror doopt.

De vertoning van 13/11 om 20u is UITVERKOCHT!

Commentaar

Een heerlijk kitscherige sciencefictionmusical die de draak steekt met het horrorgenre en tegelijkertijd een lans breekt voor homo-, trans- en alle andere vormen van seksualiteit, behoorlijke taboethema's in de jaren zeventig. The Rocky Horror Picture Show was een instant culthit die een hele schare hardcore fans had -en nog steeds heeft- die tijdens bioscoopvoorstellingen van de film hun eigen vaste replieken op de dialogen schreeuwen en meezingen en -dansen met 'The Time Warp', 'Sweet Transvestite' en de andere swingende nummers. Plezier gegarandeerd!

The Rocky Horror Picture Show is een interactieve film dus neem zeker zelf je props mee zodat je kan meedoen!

Een krant: als Brad en Janet vastzitten in de storm, bedekt Janet haar hoofd met een krant. Bedek jouw hoofd op dit moment ook met een krant.

Een zaklamp: bij het "There's a light" vers van "Over at the Frankenstein Place", verlicht de zaal dan met je gsm of zaklamp.

Rubberen handschoenen: tijdens en na de scheppingstoespraak knipt Frank drie keer met zijn rubberen handschoenen. Later trekt Magenta deze handschoenen uit zijn handen. Je moet je vingers elke keer synchroon knippen, met je handschoenen aan, om een fantastisch geluidseffect te creëren.

Iets dat lawaai maakt: aan het einde van de scheppingstoespraak reageren de Transsylvaniërs met applaus en lawaaimakers. Doe hier hetzelfde.

Een feesthoedje: aan tafel, als Frank een feesthoed opzet, zet dan ook jouw feesthoed op.

Een belletje: tijdens het nummer 'Planet Schmanet Janet' luidt de bel als Frank zingt 'Did you hear a bell ring?'. Laat jouw bel nu ook ringen.

Categorie film
Klassieker
Jaar
1975
Duur
01:40
Land
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Jim Sharman
Cast
Susan Sarandon, Barry Bostwick, Tim Curry, Richard O'Brien, Patricia Quinn, Peter Hinwood, Nell Campbell, Meat Loaf
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Al 22 jaar timmert Holebifilmfestival aan de weg naar meer acceptatie en representatie van holebi’s en transgenders door het tonen van steengoede films. Naar goede gewoonte is ook Cinema ZED van de partij, met een straf programma vol prijsbeesten, Belgische premières en films uit heel wat uithoeken van de wereld.