Roter Himmel

Roter Himmel

Een klein vakantiehuis aan de Baltische kust. De dagen zijn warm en het heeft al weken niet geregend. Leon en Felix zijn er naartoe gekomen om de zomer door te brengen, al neemt Leon zichzelf als jonge schrijver veel te serieus om te genieten. Ze delen het vakantiehuis onverwacht met Nadja, een jonge vrouw die wel met volle teugen geniet van zon, zee, zand en de liefde. De uitgedroogde bossen om hen heen beginnen te branden, net als hun emoties: geluk, lust en liefde, maar ook jaloezie en wrok. Ondertussen branden de bossen. En heel snel zijn de vlammen daar.

Commentaar

Deze lyrische, gelaagde zomerfilm bracht Christian Petzold, het boegbeeld van de hedendaagse Duitse Cinema, zijn tweede Zilveren Beer op. Het idee voor Roter Himmel ontstond na een koortsige COVID besmetting, die hem meer dan ooit deed verlangen naar zomer, buiten zijn, fysiek contact, je openstellen voor anderen. Voor sommige mensen - zoals het hoofdpersonage Leon - blijkt dit geen evidentie, terwijl voor anderen dit de meest natuurlijke gang van zaken is... Een heerlijke zomerse film die lichtvoetigheid en ernst combineert. 
 

Pers

"Een onweerstaanbare film (...). Luchtig als een briesje, speels als een stoeipartij. En toch intelligent zonder pretentie." - De Standaard  ★★★★

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2023
Duur
01:43
Land
Duitsland
Filmregisseur
Christian Petzold
Cast
Paula Beer, Enno Trebs, Jonas Dassler, Thomas Schubert, Langston Uibel, e.a.
Dialogen
Duits
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

In de week van het Duits zet Cinema ZED Duitstalige films extra in de schijnwerper. Van de recente Zilveren Beer-winnaar tot een klassieker uit 1924. Kom je onderdompelen in een filmwereld vol Duitse taal en cultuur.