Supereroi

Supereroi

De Romeinse dertigers Anna en Marco zijn compleet verschillend. Zij een impulsieve cartoonist; hij een natuurkundeprofessor met de rotsvaste overtuiging dat alles een wetenschappelijke verklaring heeft. Toch trekken de tegenpolen elkaar aan. In hun relatie wisselen tederheid en bekvechten, leugens en affectie, en geheimen en bedrog elkaar af. Je hebt superkrachten - supereroi - nodig om liefde telkens te doen overwinnen, dat weten Anna en Marco maar al te goed.

The story of a couple: Anna, a cartoonist with an impulsive and nonconformist personality, and Marco, a physics teacher convinced that everything is ruled by a kind of formula. Linked by no reason, they are the real superheroes: you need superpowers to love each other for a lifetime

Commentaar

Regisseur Paolo Genovese - de man achter Perfetti Sconosciuti - schetst op humoristische maar ook realistische wijze hoe chaotisch relaties soms wel kunnen zijn. Dankzij het overtuigende acteerwerk van Jasmine Trinca (The Son's Room) en Alessandro Borghi (De acht bergen) weet de film je helemaal te ontroeren. De Italiaans gekruide mix van een relatie van aantrekken en afstoten en een niet-lineair narratief is wat Supereroi zo uitzonderlijk maakt. Een liefdesverhaal dat tijd en ruimte overstijgt: onweerstaanbaar voor elke romanticus.   

Pers

"Een echte zomerfilm waarbij je lekker weg kunt zwijmelen." - De Protagonisten

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:02
Land
Italië
Filmregisseur
Paolo Genovese
Cast
Jasmine Trinca, Alessandro Borghi en Vinicio Marchioni
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Italiaanse cinema wordt al jaren erg gesmaakt in ZED. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Cinema Italiano én de partners die deze reeks steevast enthousiast ondersteunen inmiddels een vaste waarde geworden zijn. Ontroerende familieportretten, rauw realisme of duizelende romantiek, voor ieder wat wils op het menu. Ook de klassieker Sciuscià is deel van het programma..