Superkrachten voor je hoofd

Filmanjaro
Superkrachten voor je hoofd

Lev, een onzekere jongen, heeft een saai leven met irritante ouders van wie hij niets mag. Maar alles verandert als zijn stoere rare oma op de stoep staat en hem meesleept op een ongekend avontuur om zijn eigen 'superkrachten' te ontdekken. Lev leert dankzij zijn onverschrokken oma en de obstakels die ze samen trotseren om zijn eigen gebreken te omarmen. Hij ontdekt dat ware superkracht niets te maken heeft met kunnen vliegen, enorm sterk zijn of laserogen hebben, maar alles met hoe je je vanbinnen voelt.

Lev, an insecure boy, leads a dull life with annoying parents who don't let him do anything. But everything changes when his quirky, tough grandma shows up and drags him on an unprecedented adventure to discover his own 'superpowers.' Thanks to his fearless grandma and the obstacles they face together, Lev learns to embrace his own flaws. He discovers that true superpower doesn't lie in flying, laser eyes, or controlling objects, but in the superpowers of his mind.

Commentaar

De film Superkrachten voor je hoofd combineert grootse avonturen met belangrijke thema’s op het gebied van mentale weerbaarheid (onder meer faalangst, zelfvertrouwen en positieve gedachten) en biedt een inspirerend verhaal over moed, acceptatie en geloof in jezelf. Deze film is gebaseerd op de bestseller van Wouter de Jong, het boek helpt kinderen omgaan met hun emoties. Vanwege een succesvolle samenwerking met Dylan Haegens en Marit Haegens-Brugman voor de 'Dylan Haegens editie' van het boek, ontstond het idee voor een verfilming. Samen met Wouter's echtgenote Elise Schaap schreven ze dat scenario uit. In de film worden elementen van avontuur en familiebanden gecombineerd tot een inspirerend verhaal over moed, acceptatie en de kracht van geloof in jezelf.

 

 
Categorie film
Kinderfilm
Jaar
2024
Duur
01:30
Land
Nederland
Filmregisseur
Dylan Haegens
Cast
Dylan Haegens, Elise Schaap, Jeroen Spitzenberger, Finn Vogels, Joke Tjalsma, Willia Wartaal, Bas Hoeflaak, Marit Haegens-Brugman
Dialogen
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Filmanjaro

Filmanjaro, zo heet het kinder- en jeugdfilmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfilms, iedere woensdag, vrijdag én tijdens het weekend.