Sur l'Adamant

Sur l'Adamant

De Adamant is een uniek dagverblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hartje van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychische stoornis. Het behandelende team biedt de patiënten een zorgkader dat gebaseerd is op therapie en het maken van kunst. Zo tracht het personeel van de Adamant tegenwind te bieden aan de achteruitgang en de ontmenselijking van de psychiatrie.

The Adamant is a unique day care center. This floating building on the Seine in the heart of Paris welcomes adults suffering from mental illness. The treatment team offers the best possible resistance to the deterioration and dehumanization of psychiatry. In this way, the staff of The Adamant seeks to provide its inspiring and amiable patients with a framework of care that structures them in time and space and helps them reconnect with the world.

Commentaar

Bekroond documentairemaker Nicolas Philibert (Etre et Avoir, De Chaque Instant) won met zijn empathische documentairefilm Sur l'Adamant de Gouden Beer op het Filmfestival van Berlijn, een opmerkelijke prestatie voor een documentaire. Een oprechte film die, in Philiberts kenmerkende observerende stijl, ons kennis laat maken met de patiënten en verzorgers die elke dag opnieuw op begeesterende wijze de strijd aangaan met hun dagelijkse realiteit.

Pers

"Zonder commentaar, zonder artificiële opsmuk en vooral: zonder zijn onderwerp in de weg te lopen." ★★★★ - Knack Focus

"En eentje zag ze varen!" ★★★★ - Humo

"‘Sur l’Adamant’ is een warme film die drijft op menselijkheid" ★★★★ - De Morgen

"‘Sur L’Adamant is opgetrokken uit gewone momenten met gewone mensen, maar het resultaat is
buitengewoon. Noem die Gouden Beer maar verdiend." ★★★★ - De Metro

 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:49
Land
Frankrijk
Filmregisseur
Nicolas Philibert
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal