Tengo sueños eléctricos

Tengo sueños eléctricos

Eva is een vastberaden, maar rusteloos 16-jarig meisje dat met haar moeder, haar jongere zus en hun kat samenwoont. Na de scheiding van haar ouders wil ze niets liever dan bij haar vervreemde vader intrekken. Hij maakt een tweede pubertijd door en Eva klampt zich aan hem vast, balancerend tussen de gevoeligheid van het tienerleven en de meedogenloosheid van de volwassen wereld.

Eva a 16-year-old girl lives with her mother, her younger sister and their cat, but wants to move in with her estranged father. Clinging onto him, she tries to balance between the tenderness and sensitivity of teenage life.

Commentaar

In haar debuutfilm legt regisseur Valentina Maurel de dunne lijn tussen liefde en haat vast. Ze keerde voor de film terug naar haar thuisland Costa Rica, dat een ideale setting vormt voor deze broeierige coming-of-age. Met een prachtige beeldtaal en een oprechte, rauwe gevoeligheid, dompelt de film je onder in een wereld waar agressie en woede verstrengeld zijn met vrouwelijke seksuele ontwaking. Tengo sueños eléctricos is een Belgische productie die in wereldpremière ging op het Filmfestival van Locarno en er de prijzen voor Beste Regie, Beste Actrice én Beste Acteur in de wacht sleepte.

Pers

"Jaagt een stroomstoot door je hart." ★★★★ - De Morgen

"Een knetterend debuut."★★★★ - De Standaard

"Nog meer dan de intense vertolkingen is het de vleselijke filmstijl van Valentina die imponeert." ★★★½ - Humo

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:44
Land
België
Costa Rica
Frankrijk
Filmregisseur
Valentina Maurel
Cast
Daniela Marín Navarro, Vivian Rodriguez, José Pablo Segreda Johanning, Reinaldo Amien
Dialogen
Spaans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Een halve eeuw taalpassie! Dat moet gevierd worden! Ter ere van 50 jaar CLT zetten we bij Cinema ZED in november de Spaanse film in de kijker. Van een Almodòvar klassieker tot nieuwe documentaire releases: we hebben een mooi programma in petto voor jullie.