The Witches
The Witches

De 9-jarige Luke woont bij zijn oma. Zij kan prachtige verhalen vertellen, vooral over heksen. In het hotel waar ze logeren, ontdekt Luke de ware gedaante van de andere hotelgasten: ze zijn midden in een heksencongres beland! Wanneer deze aardige dametjes hun handschoenen uittrekken en hun pruiken en maskers afzetten, zien ze er precies uit zoals oma ze beschreven had: af-schu-we-lijk! Luke ontdekt het plan van de heksen: ze willen alle kinderen in muizen veranderen. Zijn vriend Bruno verschrompelt door één druppel toverdrank tot een harig, piepend knaagdier. Oog in oog met de flamboyante opperheks moet ook Luke eraan geloven. 2 muizen tegenover een overmacht van heksen... Hopelijk kunnen ze oma overtuigen om een handje toe te steken.

Leuven: Bij de vertoning van 30/12 komt Mr. ZED, Koen Monserez, de film inleiden. 

Commentaar

The Witches - gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl - is de laatste film waar Jim 'The Muppets' Henson nog zelf aan heeft meegewerkt. Dat is te zien, want de vormgeving is in één woord schitterend. De decors zijn donker en buitengewoon fantasierijk. Maar de ster van de film is toch wel Anjelica Huston met haar sublieme vertolking van de intens gemene opperheks. Een heerlijke film die perfect Roald Dahls griezelige én grappige kant weet te vatten.

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
9
Jaar
1990
Duur
01:31
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Nicolas Roeg
Cast
Anjelica Huston, Mai Zetterling, Jasen Fisher e.a.
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films

Zonder Roald Dahl zou de wereld er een stuk saaier hebben uitgezien. Hij kon als geen ander een op maat geschreven portie ‘gruwel’ aan zijn jeugdboeken toevoegen en sluit op dat vlak perfect aan bij de oorspronkelijke Europese sprookjes voor ze ge-Disneyficeerd werden. De nieuwe film rond Willy Wonka is de perfecte aanleiding voor een Roald Dahl special. Grote regisseurs als Steven Spielberg en Wes Anderson waagden zich aan de verfilming van iconische Roald Dahl verhalen, maar ook zijn eigen leven vormde de inspiratie voor een bijzondere film. Duik in december mee onder in het fantastische universum van Roald Dahl!