ZED in de Aula: Everything Everywhere All At Once

ZED in de Aula: Everything Everywhere All At Once

Evelyn heeft heel wat kopzorgen. Ze runt samen met haar man een onsuccesvolle wasserette, probeert de rompslomp van haar belastingen op orde te krijgen en tussendoor nog aandacht te hebben voor haar rebellerende dochter. Net wanneer het allemaal teveel wordt, ontdekt ze dat er een oneindig aantal parallelle universums zijn waarin ze telkens een ander leven heeft. Zo is ze ook een internationaal bekende filmster, een kungfu-meester, een chef-kok en zelfs de ultieme held die de wereld moet redden. 

Met ZED in de Aula kunnen houders van een ZED Studentenkaart elke maand komen genieten van een topfilm in Aula Vesalius voor €4! De aula wordt voor de gelegenheid sfeervol aangekleed en technisch flink geüpgrade en zo helemaal klaargemaakt voor een niet-te-missen filmevent!

An aging Chinese immigrant is swept up in an insane adventure, where she alone can save the world by exploring other universes connecting with the lives she could have led

Commentaar

Deze eigenzinnige film vol humor, actie, originele plottwists en oprechte familierelaties ontpopte zich in de VS onverwacht - maar volledig terecht - tot een ware hype. Actrice Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon) transformeert moeiteloos  van kribbige echtgenote naar geduchte  kungfu vechter. Vergeet alle klassieke verhaalconventies en laat je meeslepen in een duizelingwekkende rit vol bizarre vondsten en een overdosis aan popcultuurverwijzingen. Heerlijk over-the-top. 

Pers

 “Om duimen en hotdogvingers bij af te likken.” ★★★★ - De Morgen

"Everything Everywhere All at Once (2022) is waarschijnlijk de meest opwindende film die je dit jaar gaat zien." ★★★★★ - Filmvandaag 

"Nu al hét filmhoogtepunt van 2022!" ★★★★½ - Cinemagazine 

"Een verrukkelijk weirde actiekomedie met een melancholiek hart." - De Filmkrant 

"Heerlijk anarchistische parabel." - VPRO Gids

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
02:19
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Dan Kwan, Daniel Scheinert
Cast
Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Key Huy Quan, e.a
Dialogen
Chinees
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal