ZED in de Aula: The Northman

ZED in de Aula: The Northman

De jonge Viking prins Amleth is getuige van de brutale moord op zijn vader door zijn oom Fjölnir. Overmand door verdriet en woede vlucht hij weg in een roeibootje terwijl hij de woorden uitspreekt die hij als een mantra zal blijven herhalen terwijl hij opgroeit: "Ik zal je wreken, vader! Ik zal je redden, moeder! Ik zal je doden, Fjölnir!" 25 jaar later is de woede nog niet gaan liggen en begint Amleth aan zijn wraak queeste.

Met ZED in de Aula kunnen houders van een ZED Studentenkaart elke maand komen genieten van een topfilm in Aula Vesalius voor €4! De aula wordt voor de gelegenheid sfeervol aangekleed en technisch flink geüpgrade en zo helemaal klaargemaakt voor een niet-te-missen filmevent!

De vertoning van 4/10 is GRATIS in het kader van Open Cinema, tickets kunnen enkel een uur voor de vertoning worden opgehaald aan de ticketbalie van Cinema ZED Vesalius. Maximum 2 tickets per persoon.

From visionary director Robert Eggers comes THE NORTHMAN, an action-filled epic that follows a young Viking prince on his quest to avenge his father’s murder. With an all-star cast that includes Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk, and Willem Dafoe.

Commentaar

Toen Shakespeare zijn Hamlet schreef, gebruikte hij de Scandinavische legende van Amleth - enkel de letter h is van plaats veranderd - als inspiratiebron. Visionair regisseur Robert Eggers keert terug naar het origineel en verwerkte het tot een uniek, radicaal en subliem geweldsvisioen.  Een heftig epos dat elke andere Viking film doet verbleken en een nietsontziende onderdompeling biedt in de 9de-eeuwse Noorse wereld waarin magie, bloedvergieten en goden realiteit zijn. De sterrencast, het woeste IJslandse landschap en de indrukwekkende soundtrack maken dat deze grote productie een instant klassieker is die opvalt door zijn compromisloosheid. 

Pers

“Een genadeloos Viking-spektakel zoals u er nog nooit één gezien heeft!” ★★★★ - De Morgen

"The Northman is exact het soort spektakelfilm met een groot budget en een nog groter auteurregisseur dat je geloof in cinema weer herstelt. Gaat dat allen zien, opdat we in de toekomst meer van dit kunnen zien." ★★★★ - De Standaard

"Je kijkt niet naar een film van Eggers, je duikt erín, en je levert jezelf uit aan de zwarte dromen die hij op je ziel projecteert." ★★★★ - Humo 

"Een verschrikkelijk amusante Vikingfilm" ★★★★ - Het Nieuwsblad 

"Niet alleen heeft Robert Eggers met The Northman een van de beste films van 2022 afgeleverd; het is ook dé ultieme Vikingfilm, die alle andere moeiteloos laat verbleken. ★★★★★ - Filmtotaal 

"Skarsgård is de ideale Viking held en klopt met deze film wellicht aan bij de Oscars."  ★★★★ - Filmvandaag

"Zo uniek, eigenzinnig en visionair kan een blockbuster dus ook zijn" - NRC

"The Northman’ is een briesend beest van een blockbuster" - Knack Focus 

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
16
Jaar
2022
Duur
02:16
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Robert Eggers
Cast
Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk, Willem Dafoe, e.a.
Dialogen
Engels
Noors
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal