Bring-A-Friend van de maand maart

Nieuws
| 21/02/2024

Das Lehrerzimmer

Das Lehrerzimmer

Wanneer er sprake is van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vatten. Lerares Carla werkt sinds kort als docent op de school en heeft vraagtekens bij deze aanpak. Wanneer ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang met grote gevolgen. Hoe ver wil Carla gaan voor de waarheid?

De verrassing was groot toen bekend werd gemaakt dat Das Lehrerzimmer zich bij de Oscarnominaties voor beste buitenlandse film mocht vervoegen. Nochtans is de film van regisseur Ilker Çatak een succes op verscheidene Europese en Noord-Amerikaanse festivals. Critici loven voornamelijk de fenomenale acteerprestatie van Leonie Benesch (die de rol van Carla vertolkt) en het intelligente scenario. Aan de hand van een zinderende spanning verkent Çatak de complexiteit van een samenleving die inclusief wil zijn en tegelijk streeft naar orde en discipline. Een hoog actuele film die stemt tot nadenken over wat 'goed' en 'fout' is.

Bring-A-Friend film?

Hou de ZED website, socials en studentennieuwsbrief in het oog, want iedere maand kiezen we er één topfilm uit voor de Bring-A-Friend actie! 

Hoe werk het?

Stap 1: Koop je ticket voor de geselecteerde film aan het onthaal en krijg een extra ticket gratis voor diezelfde vertoning! De actie is heel de maand geldig, maar slechts 1 keer per ZED studentenkaart.

Stap 2: Geniet van de film!
En hou een oogje in het zeil voor de volgende Bring-A-Friend film!

Gerelateerde films