And Breathe Normally

And Breathe Normally
And Breathe Normally

Alleenstaande moeder Lára doet haar best om voor haar zoontje en zichzelf een goed leven op te bouwen. Vol moed begint ze aan een opleiding tot douanier. De Afrikaanse Adja probeert met haar dochtertje illegaal Canada te bereiken, maar wordt er bij de paspoortcontrole door Lára uitgepikt en naar een vluchtelingenkamp gestuurd. De ontmoeting tussen beide vrouwen zal van cruciaal belang blijken voor hun verdere leven.

Commentaar

Ruim 10 jaar geleden stond de Ijslandse cineaste Ísold Uggadóttir op Kortfilmfestival Leuven met de prachtige kortfilm Family Reunion. Haar langverwachte langspeeldebuut And Breathe Normally ging in première op het befaamde Sundance Film Festival waar ze Prijs voor Beste Regie in de wacht sleepte. Filmcritici waren ook unaniem lovend over de bijzonder sterke acteerprestaties in dit krachtige sociaal-kritische drama, ondermeer van de Belgische actrice Babetida Sadjo, die eerder speelde in Waste Land van Pieter Van Hees.

De Cultuurkaart KU Leuven viert z’n tiende verjaardag! Reden genoeg om Cultuurkaarthouders te trakteren op een sterk staaltje cinema!
Deze vertoning is GRATIS voor houders van een Cultuurkaart KU Leuven. Tickets beschikbaar (1 per Cultuurkaart) zolang de voorraad strekt aan de ticketbalie van ZED-Vesalius, vanaf 1 uur voor de vertoning. 

Pers

“An impressively acted social-realist drama.” - Variety

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2018
Duur
01:35
Land
IJsland
Filmregisseur
Isold Uggadottir
Cast
Kristín Þóra Haraldsdóttir, Babetida Sadjo, Patrik Nökkvi Pétursson
Dialogen
Engels
Ijsland
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Uitverkocht
Vesalius
STUK
Auditorium