Holebikort

Holebikort
Holebikort

De kortfilmwedstrijd 'Holebikort' haalt al tien jaar de mooiste queerkortfilms uit de hele wereld naar België. Een vakjury selecteert telkens de beste kortfilms.

Bekijk Holebikort HIER op ZED vanuit je zetel.

S.A.M. - Eyre and Ely - Verenigd Koninkrijk - 2020 - 15 minuten

Sam en Sam, twee jongens met een heel verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar op de schommels van een kinderspeeltuin. Ondanks - of is het dankzij? - hun verschillen groeien ze naar elkaar toe en worden ze hechte vrienden. Zou hun band misschien meer zijn dan alleen maar vriendschap?

6:23 AM - Geoffrey Breton - Verenigd Koninkrijk - 2019 - 4 minuten
6:23 AM is een verhaal over twee vrouwen die elkaar ontmoet hebben in een club en samen de zon zien opkomen, wanneer een van hen iets beseft dat alles kan verpesten.

134 - Sarah-Jane Drummey - Ierland - 2019 - 12 minuten
Jack heeft een passie voor tapdansen. Moeder Christine is erg trots, maar vader Ronan vindt het maar niets. Hij kan niet aanvaarden dat Jack een meisje beweert te zijn en wijt dit aan het dansen. En wat zal de organisatie van de danswedstrijd waar Jack aan wil deelnemen ervan vinden?

Strangers - Jamieson Pearce - Australië - 2019 - 13 minuten
Wanneer moeder in het rusthuis bij een andere vrouw in bed wordt aangetroffen, is dat een schok voor haar zoon en dochter. Het management van het rusthuis is er ook niet mee opgezet en verzoekt hen met klem een andere verblijfplaats te zoeken.

Categorie film
Kortfilmcompilatie
Jaar
2021
Duur
00:44
Land
Australië
Ierland
Verenigd Koninkrijk
Filmregisseur
Eyre and Ely, Geoffrey Breton, Sarah-Jane Drummey, Jamieson Pearce
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium