Lust, Caution

Lust, Caution

China, 1938. Grote delen van het land zijn bezet door Japan. Mr.Yee, een meedogenloze en sadistische collaborateur, is de feitelijke machthebber van Hong Kong en de vertrouweling van de met de Japanners meeheulende Chinese regering. De jonge studente Wong heeft zich aangesloten bij het verzet en krijgt de opdracht om het vertrouwen te winnen van de collaborateur. Maar Yee is achterdochtig en de missie wordt afgeblazen. Vier jaar later probeert Wong het opnieuw en infiltreert ze als Mevrouw Mak in de mahjong-spelende, sigaret-rokende vriendinnengroep van Yee's vrouw. Deze keer springen de vonken wel over en Yee en Wong beginnen een stormachtige affaire. Alles verloopt volgens plan, maar Wongs gevoelens brengen haar opdracht in gevaar. Hoe zet je een val voor iemand van wie je begint te houden?

Commentaar

Met Lust, Caution keert de Taiwanese regisseur Ang Lee voor het eerst sinds Crouching Tiger, Hidden Dragon terug naar zijn Aziatische roots. Voor de mannelijk hoofdrol koos hij de Chinese superster, Tony Lueng, zijn tegenspeelster, de onervaren Wei Tang, werd ontdekt door audities. De film kwam in opspraak door de ban van de Chinese filmcensuur en de strenge rating van de Amerikaanse filmkeuring, wat het één van Lee's meest controversiële films maakt.
Lust, Caution won onder meer de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

Pers

"In Lust, Caution is een hoofdrol weggelegd voor de imposante koloniale architectuur van Sjanghai. Cameraman Rodrigo Prieto laat de stad in al zijn sombere schoonheid schitteren in sepiatinten, en samen met de originele muziek van Alexandre Desplat vormt het een prachtig geheel." (Fred Caren, 8Weekly)

"De hevige seks en het spionageverhaal vormen een explosieve cocktail. (..) Een prachtige, sfeervolle en getrouwe enscenering van de oorlogsjaren in Sjanghai. De romantische soundtrack van Alexandre Desplat is onvergetelijk." (De Standaard)

"Het resultaat is een beklemmend verhaal over schijn en illusie, passie en bedrog, met personages die er, om uiteenlopende redenen, een geheime agenda op na houden." (De Morgen)

"A mesmerising study in emotional cruelty." (BBC Films)

"Lee is a true master, and his potently erotic and suspenseful Lust, Caution casts a spell you won't want to break." (Rolling Stone)

Year
2007
Duration
02:38
Land
China
Director
Ang Lee
Cast
Wei Tang, Tony Leung, Joan Chen, Lee-Hom Wang
Dialogues
Japans
Mandarijns
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies