The Future

The Future
The Future

Sophie en Jason zijn twee timide dertigers die samen een klein appartementje delen in de grote stad. Thuis, in de zetel, ieder met de laptop op hun schoot, zo zijn ze nog het gelukkigst. Wanneer ze op een dag een uitgemergelde zwerfkat vinden, zet dat hun hele wereld onverwacht op z’n kop. Ze brengen het diertje naar het asiel, waar het een maand lang op krachten kan komen alvorens ze het in huis nemen. Eenmaal thuis beseffen ze plots dat ze nu nog maar een maand hebben om van hun oude, vrije leven te genieten. Jason ruilt zijn suffe helpdesk job in voor een nieuwe ‘betekenisvolle’ job en Sophie besluit nu eens echt werk te maken van die professionele danscarrière. Maar de theoretische voornemens blijken iets minder vlot in praktijk om te zetten...

Commentaar

Al van haar debuutfilm ‘Me and You and Everyone We Know’ was duidelijk dat de artieste, regisseuse en actrice Miranda July een heel eigen universum creëert in haar films. De tijd die stopt, een kat die praat: het voelt allemaal heel natuurlijk in de wereld van July. Maar tegelijk geeft ze ook op droogkomische manier gestalte aan de sehnsucht van ‘de moderne dertiger’ met zijn ‘is dit het nu?’-gevoel, wat resul teert in een volstrekt unieke cinema. ‘The Future’ werd genomineerd voor Gouden Beer op het Internationaal Film Festival van Berlijn in 2011.

Pers

"Bizar, maar July, die tevens performance- en videokunstenaar is, weet zulke elementen op een haast vanzelfsprekende wijze in de film te integreren." (Cinema.nl)

"Magie voor wie het zien wil. "The Future" is meer stemmingsstuk en toongedicht dan conventioneel verhaal." (De Filmkrant)

Year
2011
Duration
01:31
Land
Duitsland
Verenigde Staten
Director
Miranda July
Cast
Miranda July, Hamish Linklater, David Warshofsky e.a.
Dialogues
Engels
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Sold out
Vesalius
STUK
Auditorium