Licorice Pizza

Licorice Pizza

De zonnige westkust van Amerika in de vroege jaren ‘70. De 15-jarige Gary zoekt zijn weg nu hij te oud wordt om als kindacteur nog aan de bak te komen. Hij ontmoet de 25-jarige Alana, die met weinig enthousiasme werkt als assistente van een schoolfotograaf. Wanneer de veel jongere Gary haar duidelijk ziet zitten, reageert Alana wat verveeld en lacherig, ook al raakt ze - tot haar verbazing - steeds meer geïntrigeerd door Gary. 

The story of Alana Kane and Gary Valentine growing up, running around and going through the treacherous navigation of first love in the San Fernando Valley, 1973.

Commentaar

Acht Oscarnominaties heeft schrijver/regisseur Paul Thomas Anderson reeds achter zijn naam staan, voor topfilms als MagnoliaThere Will Be BloodInherent Vice en Phantom ThreadLicorice Pizza is zijn meest ontroerende, maar ook meest ongedwongen film tot nu toe. Een heerlijke, nostalgische ode aan opgroeien in de jaren ‘70 en de magie van jonge, maar ingewikkelde liefde met personages die je nooit meer zal vergeten. Naast een rits cameos van topsterren (Bradley Cooper, Sean Penn, Tom Waits!) zijn het vooral de twee jonge hoofdacteurs die hoge ogen gooien: actrice/muzikante Alana Haim en Cooper Hoffman, de 18 jarige zoon van de betreurde Philip Seymour Hoffman. Ongetwijfeld twee namen waar we nog veel van zullen horen.

Pers

"Één van de allermooiste filmervaringen die in 2022 te beleven vallen." ★★★★★ - Humo

"Hoofdrolspelers Alana Haim en Cooper Hoffman zijn de levensaders van de film: dat hun vertolkingen de geniale bijrollen van Sean Penn, Bradley Cooper en Tom Waits overklassen, zegt genoeg." ★★★★★ - De Morgen

"Licorice pizza is smullen. Fastfood, maar dan door een sterrenchef." ★★★★ - De Standaard

"Niet uit te leggen, maar warm en grillig zoals de liefde zelf." ★★★★★ - Focus Knack

"Paul Thomas Anderson triomfeert met verrukkelijke ode aan seventies(cinema)." - Vertigo

"A movie you will cherish for a long time after the lights come up." ★★★★ - New York Post

Categorie film
Fictiefilm
Year
2021
Duration
02:13
Land
Verenigde Staten
Director
Paul Thomas Anderson
Cast
Alana Haim, Cooper Hoffman, Bradley Cooper, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
French
Speciale labels
In- of uitgeleid
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium