The Duke

The Duke

Engeland, 1961. Kempton Bunton, een vriendelijke, wat oudere taxichauffeur, is verontwaardigd dat hij kijk- en luistergeld moet betalen terwijl zijn tv-toestel zelfs geen BBC ontvangt. Wanneer hij hoort dat de National Gallery een immense som belastinggeld betaald heeft voor een schilderij van de Spaanse schilder Goya is de maat vol. Hij besluit het schilderij te stelen en met het losgeld tv-licenties gratis te maken voor gepensioneerden.

Commentaar

Het waargebeurde verhaal van één van de meest bijzondere kunstroven in de geschiedenis vormt de aanleiding voor een immens charmante, Britse komedie. Een heerlijk warme, schaamteloos ontroerende film waarin Jim Broadbent schittert als de anti-autoritaire en sociaal voelende Bunton naast de al even briljante Helen Mirren als zijn knorrige echtgenote. Een waardig afscheidscadeau van recent overleden regisseur Roger Michell, die vooral furore maakte met de romcom classic Notting Hill.

Pers

"The Duke is zo'n film met een sociaal hart waarin een charmante stumper held kan worden" ★★★★ - De volkskrant 

"(...) het is een kroon op het oeuvre van een ontzettend verdienstelijke regisseur. The Duke is puur vakmanschap (...)." ★★★ ½ - Filmtotaal 

Categorie film
Fictiefilm
Year
2021
Duration
01:36
Land
Verenigd Koninkrijk
Director
Roger Michell
Cast
Hellen Mirren, Jim Broadbent, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

 

Thanks to

VAF Mindgate Combell KU Leuven EU Cinemas  Leuven