Mothering Sunday

Mothering Sunday

Het is 30 maart 1924, moederdag, de dag waarop huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. De rijke familie Nivens gaat traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Hun dienstmeisje, Jane, heeft zelf geen familie. Op haar vrije dag ontmoet ze de zoon van de Sheringhams Paul, met wie ze in het geheim een relatie heeft. Maar Paul heeft als enige zoon de eerste wereldoorlog overleefd en staat op het punt te trouwen. De dag neemt een dramatische wending, maar biedt Jane ook een kans op een nieuw leven.
 

Commentaar

Een intrigerend en eigentijds Brits drama met topacteurs als Olivia Colman (The Father, The Favourite), Colin Firth (The King's Speech, A Single Man) en opkomend talent Odessa Young. Geen standaard romantisch kostuumdrama, maar een zintuiglijke film die op intelligente wijze de relaties tussen man-vrouw en moeder-zoon fileert en met een bijzonder oog voor detail grote emoties als verdriet en passie onderhuids weet te kanaliseren. Regisseur Eva Husson maakte met Mothering Sunday een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift. 

Pers

"Verfijnd verteld en krachtig gespeeld drama" - De Volkskrant

"Zwoele film. Husson kietelt de zintuigen met visuele details." - De Morgen

"Intiem drama Mothering Sunday komt aan als een mokerslag" Algemeen Dagblad

"Het melancholieke Mothering Sunday maakt indruk met meanderende momenten." ★★★ - Filmtotaal 

"Voor dit knusse drama, naar het gelijknamige boek van Graham Swift, heeft regisseur Eva Husson een blik aan Engelse acteerkanonnen geopend." ★★★ - Cine Magazine 

Categorie film
Fictiefilm
Year
2021
Duration
01:50
Land
Verenigd Koninkrijk
Director
Eva Husson
Cast
Olivia Colman, Colin Firth, Odessa Young, Josh O'Connor, ea.a
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies