Marx Can Wait

Cinema Italiano
Marx Can Wait

De gevierde Italiaanse regisseur Marco Bellocchio (Il traditore, La condanna, Vincere)  kreeg in 2021 nog een Gouden Erepalm voor zijn vijf decennialange carrière. De kranige tachtiger brengt zijn grote familie bij elkaar voor een reünie. Niet zozeer voor de gezelligheid, maar om een tragische gebeurtenis uit het verleden een plaats te kunnen geven: de zelfgekozen dood van zijn tweelingbroer Camillo, bijna 50 jaar geleden. 

Commentaar

In deze openhartige en ontroerende reis naar het verleden gaat de Italiaanse grootmeester Marco Bellocchio te rade bij zijn familie, zijn psychiater en zijn priester om een antwoord te vinden op de vraag: Waarom verkoos Camillo de dood? Herinneringen worden opgehaald, geïllustreerd met privébeelden van de Bellocchio’s, archiefbeelden van het naoorlogse Italië en fragmenten uit het werk van de regisseur, waar Camillo’s dood indirect ook een plaats kreeg. Wat start als een familiebijeenkomst, wordt gaandeweg een aangrijpende verkenning van liefde en verlies, schuld en mededogen.

Pers

"Met zijn camera legt Bellocchio nu het verdriet van zichzelf en zijn familie aangrijpend bloot. En gunt hij zijn broer eindelijk de aandacht waarnaar hij verlangde." ★★★ - De Standaard

"Een ontroerend portret" ★★★ - Humo

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Year
2021
Duration
01:31
Land
Italië
Director
Marco Bellocchio
Dialogues
Italiaans
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
{array[0]}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4}
{film.field_tijdslot_tijdstip_4} Sold out
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Italiaanse cinema wordt al jaren erg gesmaakt in ZED. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Cinema Italiano én de partners die deze reeks steevast enthousiast ondersteunen inmiddels een vaste waarde geworden zijn. Ontroerende familieportretten, rauw realisme of duizelende romantiek, voor ieder wat wils op het menu. Ook de klassieker Sciuscià is deel van het programma..