Na meer dan 7 maanden verplichte sluiting, staat ZED er helemaal terug! En we hopen van jullie hetzelfde! Omdat voorzichtigheid geboden blijft, voert ZED een aantal maatregelen door. Doortastende en effectieve maatregelen die een bezoek aan de bioscoop helemaal veilig maken, maar die de typerende gezelligheid van ZED nooit in het gedrang te brengen. Zo kan iedereen veilig en met een gerust hart terug volop genieten van pure cinema.

Alle voorstellingen eindigen uiterlijk om 23u30, zoals momenteel verplicht. Cinema ZED ontving een CIRM-attest van de overheid en krijgt daarom de toelating andere maatregelen te hanteren dan de andere bioscopen. We sommen ze op.
 

 

Gegarandeerde afstand

Tussen iedere persoon, duo of bubbel van maximaal 4 personen, wordt links en rechts voldoende afstand vrijgehouden. ZED kreeg de toelating een afstandsregel van 1 meter te hanteren, net zoals theaterzalen, maar anders dan de meeste andere bioscopen. Dit heeft o.m. te maken met het feit dat in ZED eten en drinken niet toegelaten is, waardoor de mondmaskers hier wel degelijk aan blijven.
     
 

Aangepaste ventilatie

Belangrijke factor is ook een meer dan uitstekende verluchting van de ZED zalen. Waar de overheid een grens van 900 PPM CO2 oplegt als maximum, hanteert ZED een streefcijfer identiek aan de buitenlucht, nl. om en bij 400 PPM. Er is in ZED dan ook géén interne luchtcirculatie, er wordt gewerkt met 100% buitenlucht.
     
 

Vlotte circulatie

In de immense foyer van ZED-Vesalius geldt éénrichtingsverkeer voor het publiek, de toegang van ZED-STUK is een groot open binnenplein .
     
 

Algemene hygiënemaatregelen

De algemene hygiënemaatregelen blijven vanzelfsprekend gelden. Een mondmasker is vooralsnog verplicht, handgel is steeds beschikbaar.

     
     
     
     

Tip: Koop Online

In coronatijden is het nog meer dan voorheen aangeraden je tickets op voorhand online aan te kopen. Zo ontstaan er geen wachtrijen in de foyer. Bovendien kan je met het aangepaste corona-ticketsysteem van ZED, dat nu tijdelijk met genummerde zetels werkt, zelf je plaatsen kiezen.