Anatomie d'une chute

Anatomie d'une chute

Schrijfster Sandra woont met haar man Samuel en hun 11-jarige slechtziende zoon Daniel al een jaar in de bergen, ver weg van alles. Op een dag wordt Samuel dood aangetroffen na een val uit het bovenste raam van hun chalet.  Er wordt een onderzoek gestart naar zijn verdachte dood en hoewel er twijfel is - was het zelfmoord of moord - wordt Sandra al snel aangeklaagd.  Een jaar later woont Daniel het proces van zijn moeder bij, waarbij het leven van het gezin tot in het meest pijnlijke detail onder de loep wordt gelegd.

Leuven: De vertoning op dinsdag 19 maart om 17u gaat niet door, maar werd vervangen door een vertoning op 30 maart om 14u30.

Writer Sandra has been living with her husband Samuel and their 11-year-old visually impaired son Daniel in the mountains for a year, far away from everything. One day Samuel is found dead after falling from the top window of their chalet.  An investigation is launched into his suspicious death and although there is doubt - was it suicide or murder - Sandra is soon charged.  A year later, Daniel attends his mother's trial, where the family's life is scrutinized in painful detail.

 

Commentaar

Deze terechte Gouden Palm winnaar van filmmaakster Justine Triet is een uitgekiend rechtbankdrama met gelaagde karakters. De spannende vraag “deed ze het of deed ze het niet” blijft de rode draad, terwijl de film ook ontregelende vragen opwerpt over de machtsdynamiek binnen een huwelijk en hoeveel het werk van een schrijver werkelijk onthult over zijn of haar karakter. De film pelt laag na laag verder en onderzoekt hoe - net als bij zoon Daniel - onze ervaringen beïnvloed worden door ons beperkte zicht en hoe ze daarna nog eens gekleurd worden in onze hervertellingen of door zaken die we horen van anderen. Indringend, intrigerend en meeslepend. 

 

Pers

"Anatomie d’une chute [...] is een beheerste en meesterlijke thriller die onbehaaglijk balanceert op de rand van de afgrond." ★★★★ De Standaard

"A whodunit where marriage itself feels like a prime suspect.” - ★★★★ Time Out

“A gripping and gratifyingly rich drama” - The Hollywood Reporter

Categorie film
Fictiefilm
Year
2023
Duration
02:30
Land
Frankrijk
Director
Justine Triet
Cast
Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, e.a.


Dialogues
Engels
Frans
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Is het er de voorbije weken nog niet van gekomen om die ene topfilm te komen bekijken? Of was je favoriete film net uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we de hoogtepunten van de voorbije maanden: de films die je echt gezien moet hebben op het grote witte doek.