Golden Land

Golden Land

Wanneer de Fins-Somalische Mustafe ontdekt dat het land van zijn voorouders in de hoorn van Afrika vol koper en goud zit, besluit hij het leven van zijn familie in Scandinavië te verruilen voor Somaliland, een zelfverklaarde staat in Oost-Afrika. Terwijl Mustafe worstelt om de schatten uit de grond te halen, beginnen zijn kinderen aan een hobbelige reis om te ontdekken waar ze werkelijk thuishoren.

Hasselt: De vertoning op 10/12 kadert in het filmfestival Ciné Solidair dat samen met Stad Hasselt wordt georganiseerd en kost daardoor uitzonderlijk slechts €5.

When Finnish-Somalian Mustafe discovers his ancestors’ land in the horn of Africa is full of copper and gold, he decides to swap his family’s safe but boring life in the Nordics for Somaliland, a self-declared state in East Africa. As Mustafe struggles to lift the treasures from underground, his children embark on a bumpy journey to uncover where they really belong.

Commentaar

Een hartverwarmend portret van een familie die hun weg zoekt in het thuisland van hun voorouders. Terwijl drama en moeilijkheden in de achtergrond op de loer liggen, is de film op een warme manier doordrongen van reflecties over familie en steun. Inka Achté's zorgvuldig uitgebalanceerde film toont hoe een gezin zoekt naar het geluk, al is de weg ernaartoe allesbehalve evident. 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Year
2022
Duration
01:22
Land
Finland
Somalië
Director
Inka Achté
Cast
Mustafe Hassan, Jasmin Mustafe, Abdirahman Mustafe, Intisaar Mustafe, Intisaar Mustafe
Dialogues
Arabisch
Fins
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies