Damnation

50 jaar CLT
Damnation
Damnation

Karrer is een zonderlinge man die zijn dagen vult met piekeren en kijken naar trams. Hij is stapelverliefd op een zangeres van een lokale nachtclub. De liefde is echter niet wederzijds en Karrer wordt regelmatig bedreigd door de echtgenoot van de zangeres. Op een dag ziet hij een kans om via een lucratief smokkelhandeltje zijn concurrent van het toneel te doen verdwijnen.

Commentaar

Damnation wordt vaak aangehaald als de film waarbij Hongaarse grootmeester Béla Tarr zijn karakteristieke stijl voor het eerst ontwikkelde: met zijn uitgebreide long takes en langzame trackingshots is de film een toonbeeld van minimalisme in cinema. Een film over verraad en elkaar gebruiken, gefilmd met zwart-wit beelden doordrongen van de treurigheid van het leven 

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Year
1988
Duration
02:00
Land
Hongarije
Director
Béla Tarr
Cast
Gábor Balogh, György Cserhalmi, Gyula Pauer, Hédi Temessy, János Balogh, Miklós B. Szekely, Vali Kerekes, e.a.
Dialogues
Hongaars
Subtitles
Dutch
French
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Het Centrum voor Levende Talen bestaat 50 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Cinema ZED en CLT sloegen de handen in elkaar voor deze feestelijke verjaardag en zorgden voor een mooi filmaanbod. In mei kan je komen kijken naar Moffie (Zuid-Afrikaans), Old Boy (Koreaans), So Long My Son (Chinees), The Day of the Jackal (Engels) en Damnation (Hongaars).