The Day of the Jackal

50 jaar CLT
The Day of the Jackal
The Day of the Jackal

1963. Een Franse geheime militante organisatie plant een aanslag op president generaal Charles De Gaulle. Kolonel Rodin, hoofd van de organisatie, besluit een professionele Britse huurmoordenaar in te schakelen. De man werkt onder de naam Jackal en heeft al talloze aanslagen op zijn naam staan. De gedreven speurder Lebel probeert ondertussen te ontcijferen wie Jackal is om de geplande moordaanslag tegen te houden. 

De vertoning van 27 mei zal ingeleid worden door Mr. ZED, Koen Monserez. 

Commentaar

Fred Zinnemans verfilming van de bestseller van Frederick Forsyth is een strak geregisseerd kat-en-muisspel dat de spanning er tot in de laatste minuten goed in weet te houden. Edward Fox vertolkt de koele, hoffelijke huurmoordenaar met een fascinerende mix van onderkoelde dreiging, aristocratische zwier en doodkalme onthechting.

Pers

"Regisseur Fred Zinnemann leverde na ‘High Noon’ opnieuw een voldragen meesterwerk af; zowel op het vlak van montage, beeldregie als opbouw van suspense is ‘The Day of the Jackal’ een schoolvoorbeeld van absolute virtuositeit" - Humo

In samenwerking met:

Categorie film
Klassieker
Year
1973
Duration
02:23
Director
Fred Zinnemann
Cast
Edward Fox, Terence Alexander, Michel Auclair, e.a.
Dialogues
Engels
Frans
Italiaans
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Het Centrum voor Levende Talen bestaat 50 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Cinema ZED en CLT sloegen de handen in elkaar voor deze feestelijke verjaardag en zorgden voor een mooi filmaanbod. In mei kan je komen kijken naar Moffie (Zuid-Afrikaans), Old Boy (Koreaans), So Long My Son (Chinees), The Day of the Jackal (Engels) en Damnation (Hongaars).