The Eternal Memory

The Eternal Memory
The Eternal Memory

Augusto en Paulina vormen al 25 jaar een verliefd koppel. Acht jaar geleden werd hun leven voorgoed veranderd door de diagnose van Alzheimer bij Augusto. Als een van de meest vooraanstaande culturele commentatoren en televisiepresentatoren van Chili is Augusto geen vreemde in het opbouwen van een archief aan herinneringen. Nu richt hij zich op zijn eigen leven en probeert hij zijn identiteit te behouden met de hulp van zijn geliefde.  Paulina, voormalig actrice en Chileens minister van Cultuur, vindt steeds opnieuw inventieve manieren om met haar man en zijn ziekte om te gaan. Dag na dag, gaan ze deze uitdaging aan, vol moed, en met een tederheid en gedeeld gevoel voor humor, dat opvallend sterk overeind blijft.

Augusto and Paulina have been together for 25 years. Eight years ago, he was diagnosed with Alzheimer's disease. Both fear the day he no longer recognizes her.

Commentaar

Oscargenomineerd regisseur Maite Alberdi (The Mole Agent) vertelt in haar nieuwe documentaire het intieme en aangrijpende verhaal van een moedige vrouw die er alles aan doet om de briljante geest van haar echtgenoot met Alzheimer te behouden. Het is een diep ontroerend en menselijk portret van een eeuwige liefde en misschien wel het mooiste liefdesverhaal van het jaar. Een onvergetelijke documentaire over liefde en herinnering. 

Pers

"Alberdi, who directed the beguiling 2020 documentary “The Mole Agent,” once again proves a sensitive chronicler of subjects at their most vulnerable." - The Wasington Post 

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Year
2023
Duration
01:24
Land
Chili
Director
Maite Alberdi
Cast
Augusto Góngora, Paulina Urrutia
Dialogues
Spaans
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies