E.T.

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezen. Ze schrikken zich te pletter, maar voelen meteen vriendschap voor elkaar. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven, maar toch heeft hij heimwee naar zijn planeet.

Commentaar

Dé kinderfilm die bij menig ouder het nostalgisch gevoel zal aanwakkeren. Het concept voor deze absolute klassieker uit 1982 vond zijn oorsprong in een denkbeeldige vriend die de regisseur Steven Spielberg creëerde na de scheiding van zijn ouders. Jaren later maakte hij deze film, die menig (kinder)hart beroerde. De film werd een groot succes en overtrof Star Wars als de meest winstgevende film aller tijden.

Leeftijd
7
Year
1982
Duration
01:55
Land
Verenigde Staten
Director
Steven Spielberg
Cast
Henry Thomas, Drew Barrymore, Peter Coyote, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Filmanjaro, zo heet het kinder- en jeugdfi lmprogramma van Cinema ZED. Een berg jeugdfi lms, iedere woensdag, tijdens het weekend en in de paasvakantie zelfs elke dag