Cinemini: Vrienden voor het leven

Cinemini: Vrienden voor het leven

Kortfilms zijn voor alle leeftijden, dus ook voor de kleinste kinderen. Kortfilmfestival Leuven zorgde voor een leuke compilatie. Duik mee in deze verrassende, knotsgekke en vooral kindvriendelijke kortfilms waarin vriendschap en grote dromen centraal staan. 

Jules en Juliette
Op een mooie zomerdag gaan Juliette en hondje Jules naar het strand. Op hun hoofd dragen ze een rubberboot waarmee ze willen varen: een hele uitdaging, maar wel een leuke dag voor twee vrienden. 

Roze ruis
Roze ruis is een mooie, poëtische interpretatie van het leven dat groeit in de baarmoeder van een toekomstige moeder. 

Bellysaurus
Een kleine dinosaurus droomt dat ze een enge dino is. Wanneer het gevaar dreigt, leert ze dat het innerlijke telt. Letterlijk. 

Draaiing
Een paar sokken raakt van elkaar gescheiden tijdens een wasbeurt. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld door hun nieuwe contacten. 

Kat
Kat houdt van koken en heeft een speciaal recept voor overheerlijke muizensoep, tot groot jolijt van de muizen. 

Plas
Een school haringen zwerft gelukkig door de uitgestrekte oceaan. Tot één van de haringen gescheiden wordt van de groep. Hij komt terecht in een plas en ontdekt er nieuwe zeedieren die hij nooit eerder zag.

Commentaar

Cinemini is een voorproefje van echte cinema op maat voor de allerjongste filmkijkers: een korte filmvertoning (max. 40 min) met leuke randactiviteiten voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De deuren zijn geopend vanaf 10u en de film start om 10u30. Na de vertoning is er steeds een activiteit in thema van de film voorzien tot 11u30. Je kan samen met je gezin genieten zonder zorgen: het geluid staat wat stiller, de lampen zijn gedimd en verzorgingskussens liggen binnen handbereik.

Categorie film
Kinderfilm
Leeftijd
3
Year
2023
Duration
00:42
Land
Australië
België
Duitsland
Frankrijk
Director
Chantal Peten, Marie Bordessoule, Ulysse Lefort, Marti Wiklund, Arthur Lemaître, Philip Watts, Gurli Bachmann, Julia Ocker, Lena von Döhren, e.a.
Dialogues
Dutch
Subtitles
*Geen*
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium