Il primo giorno della mia vita

Cinema Italiano
Il primo giorno della mia vita

Een mysterieuze man (Uomo) kruist het pad van vier wanhopige individuen die overwegen om een einde aan hun leven te maken. Hij doet hen een onverwachte deal: ze krijgen één week om de liefde voor het leven te herontdekken. Het is het startpunt van een innemende magisch-realistische reis die hen toont hoe hun geliefden zonder hen verder moeten leven na hun dood. Na deze week staan ze voor de keuze: gaan ze door met hun initiële plan of wordt hun laatste dag de eerste van een nieuw leven?

Commentaar

Paolo Genovese, de man achter Italiaanse bioscoophits als Perfetti sconosciuti en Supereroi gebruikt het magnifieke Rome als decor voor dit verhaal over de kracht om opnieuw te beginnen wanneer alles om je heen uit elkaar lijkt te vallen. Een gevoelige verfilming van zijn eigen boek. Zeemzoet wordt de film nooit, innemend is hij vanaf het begin. Niet iedereen kan gered worden, maar luisteren naar elkaar doet veel. Zo toont de mysterieuze Uomo, die prachtig vertolkt wordt door de karaktervolle Toni Servillo, bekend van die andere Italiaanse kaskraker: La grande bellezza.

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Year
2024
Duration
02:01
Land
Italië
Director
Paolo Genovese
Cast
Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Margherita Buy
Dialogues
Italiaans
Subtitles
Dutch
French
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

De dagen mogen deze februarimaand dan wel al lengen, de koude domineert nog steeds ons land. Hoog tijd dus dat Cinema ZED jullie naar jaarlijkse gewoonte mee op reis neemt naar la bella Italia. Ontdek dit jaar ons Cinema Italiano programma: een innemende recente release, twee hernemingen, een prachtige filmklassieker en niet één, maar liefst twee avantpremières van Italiaanse filmparels!