Stromboli

Om het naoorlogse kamp waarin ze verblijft te ontvluchten, trouwt de Litouwse vluchtelinge Karin met Antonio, een eenvoudige Italiaanse visser. Ze vergezelt hem terug naar zijn geïsoleerde dorp Stromboli op een vulkanisch eiland voor de kust van Sicilië. Volledig afgesneden van de buitenwereld en met de constante dreiging van de vulkaan in de buurt, brokkelt Karen stilaan emotioneel af en belandt ze in een immer-neerwaardse spiraal die een dramatische openbaring teweegbrengt. 

Commentaar

Roberto Rossellini, één van de oervaders van het Italiaanse neorealisme, leverde volgens menig filmcritici met Stromboli zijn beste werk allertijden af. Toen nog getrouwd, flirt zijn camera constant op riskante wijze met de bloedmooie, maar evengoed getrouwde, Ingrid Bergman. Het resultaat is een ware ode aan haar onsterfelijke schoonheid, die in scherp contrast staat met de brute natuurlijke kracht die het vulkanische landschap uitademt. Het sterke script, in combinatie met de impressionante acteerprestatie van Bergman zorgen dat de kijker wordt meegezogen in haar personages psyche. Een reis met een dramatische ontknoping. Ook voor Bergman zelf, die na het bevallen van haar buitenechtelijke zoon met Rossellini even geblacklist werd in Hollywood, tot het koppel later officieel trouwde.   

In samenwerking met:

Categorie film
Fictiefilm
Klassieker
Leeftijd
6
Year
1950
Duration
01:47
Land
Italië
Director
Roberto Rossellini
Cast
Ingrid Bergman, Mario Vitale, Renzo Cesana
Dialogues
Italiaans
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

De dagen mogen deze februarimaand dan wel al lengen, de koude domineert nog steeds ons land. Hoog tijd dus dat Cinema ZED jullie naar jaarlijkse gewoonte mee op reis neemt naar la bella Italia. Ontdek dit jaar ons Cinema Italiano programma: een innemende recente release, twee hernemingen, een prachtige filmklassieker en niet één, maar liefst twee avantpremières van Italiaanse filmparels!