The Pebble and the Boy

The Pebble and the Boy
The Pebble and the Boy

John Parker, een jongen van 19 jaar uit Manchester, gaat op een roadtrip om de assen van zijn overleden vader uit te strooien. Op de Lambretta van zijn vader vat hij de tocht aan.  Niet toevallig leidt zijn reis hem naar Brighton, het centrum van de Modcultuur. Daar leert hij de uitdagende Nicola kennen, die hem vergezelt op zijn avontuur. Nick en John leren elkaar beter kennen en dagen elkaar constant uit. Zo ontdekt John dingen over het verleden van zijn vader, over het leven en over zichzelf. 

The story follows John Parker, a 19 year old from Manchester who embarks on a journey to Brighton, the spiritual home of the Mods, on an old Lambretta scooter left to him by his father. The film is a celebration of Mod culture and fashion and features music by Paul Weller and The Jam.

Commentaar

Een belangrijke rode draad door deze film is de muziek die eigen was aan de Modculture in de jaren '60. Paul Weller, The Jam, The Style Council, Secret Affair en The Chords passeren allemaal de revue. Gedragen door deze tunes neemt deze film je mee op een mooi coming of age verhaal. Een film over afscheid nemen, maar ook over nieuwe mensen leren kennen en de kracht van samenhorigheid. 

Leuven Northern Soul is een collectief dat sinds 1992 party’s organiseert met een strikt sixties sausje. Soul, R&B en Ska zijn de hoofd genres op het menu en er wordt enkel gedraaid met 100 % origineel 45’s vinyl. LNS is ondertussen een onderdeel van een netwerk dat over heel de wereld gelijkaardige party's organiseert. Van Londen tot Bangkok, van Chicago tot Leuven. Om The Pebble and the Boy alle eer aan te doen organiseert LNS op zaterdag 9 maart  één van haar legendarische party’s in het STUKcafé. Na de film draait vanaf 21u een DJ team 100% originele 60’s op vinyl. De toegang is gratis. Iedereen welkom! Keep The Faith! 

Categorie film
Fictiefilm
Year
2021
Duration
01:41
Land
Verenigd Koninkrijk
Director
Chris Green
Cast
Jesse Birdsall, Sacha Parkinson, Max Boast, Rick S. Carr, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
English
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium