Dune: Part Two

Play It Again Sam
Dune: Part Two

Het jaar 10191. Paul Atreides zit nog steeds vast op woestijnplaneet Arrakis, nadat zijn familie er verraden en uitgemoord werd door hun aartsrivalen, de Harkonnens. Zij eisen Arrakis terug op omwille van het lucratieve monopolie op de unieke grondstof spice. Paul wordt vergezeld door Chani, een mysterieuze vrouw die eerder in zijn visioenen voorkwam. Zij hoort bij de Fremen, de bewoners van de woestijnplaneet die zich perfect hebben weten aan te passen aan de onherbergzame omgeving. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft. 

Commentaar

Niet minder dan zes Oscars staan op het palmares van Dune: Part One; Denis Villeneuves overdonderende bewerking van de legendarische scifi-klassieker van Frank Herbert. Voor deel twee wist Villeneuve een nog grotere internationale sterrencast te strikken, met naast Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Wonka)  en Zendaya (Spider-Man: No Way Home), Oscarwinnaars Javier Bardem en Christopher Walken; Oscargenomineerden Florence Pugh, Josh Brolin, Austin Butler, Charlotte Rampling en andere Europese klassebakken als  Stellan Skarsgård, Léa Seydoux en Rebecca Ferguson. Na lang wachten, o.a.door de  acteurs- en scenaristenstaking, speelt de sequel eindelijk in de zalen. The saga continues!

Pers

"Dune: part two: hiervoor is cinema uitgevonden" ★★★★ - De Standaard

"Spectaculair, meeslepend én origineel" - De Morgen

"In het spectaculaire Dune: Part Two is de actie overwegend van de buitencategorie" ★★★★ - De Volkskrant 

Categorie film
Fictiefilm
Year
2024
Duration
02:46
Land
Verenigde Staten
Director
Denis Villeneuve
Cast
Zendaya, Timothée Chalamet, Javier Bardem, Austin Butler, Florence Pugh, e.a.
Dialogues
Engels
Subtitles
Dutch
French
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Is het er de voorbije weken nog niet van gekomen om die ene topfilm te komen bekijken? Of was je favoriete film net uitverkocht? Geen paniek: Cinema ZED geeft je een herkansing. In de Play It Again Sam-reeks herhalen we de hoogtepunten van de voorbije maanden: de films die je echt gezien moet hebben op het grote witte doek.