Together 99

Nordic Cinema
Together 99

Zweden, 1999. Vierentwintig jaar na de oprichting van hun idealistische commune maken de resterende bewoners van de leefgroep ‘Tesamen’ de balans op. Klasse en Göran zijn als enige twee overgebleven van de groep die opgericht werd in de jaren ‘70. Voor de verjaardag van de melancholische Göran nodigt Klasse stiekem voormalige leden van de commune uit. Terwijl de vrienden van vroeger op een veelbewogen avond bijpraten, komen zowel oude littekens als nieuwe hoopvolle verhalen aan het licht.

Leuven: Op zondag 12 mei doen we een dubbele vertoning van Together en opvolger Together 99.

Commentaar

Een teder en grappig vervolg op Lukas Moodyssons succesvolle film Together (Tillsammans) uit 2000 waarin hij op gesmaakte wijze een portret schilderde van een commune in het Stockholm van de jaren ‘70. De kleurrijke, authentieke personages van toen komen terug, allemaal een pakje ouder, en herontdekken wat hen ooit samenbracht, maar ook wat hen uiteindelijk uit elkaar dreef. Een unieke, bitterzoete, soms bizarre film over tijden die voorbijgaan, dromen die vervliegen, maar ook over de tijd die net blijkt stil te staan en zaken die eeuwig dezelfde zullen blijven. 

Categorie film
Fictiefilm
Year
2024
Duration
01:55
Land
Zweden
Director
Lukas Moodysson
Cast
Gustaf Hammersten, Shanti Rone, e.a.
Dialogues
Zweeds
Subtitles
Dutch
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Related movies

Deze maand zetten we de Scandinavische film in de kijker in onze Nordic Cinema reeks. Hypnosen (Zweden), het satirisch debuut van regisseur Ernst De Geer, Northern Comfort, een over-the-top komedie en Together 99, een vervolg op Together, die we voor de gelegenheid ook vertonen. Een unieke onderdompeling in de filmwereld van onze verre Noorderburen. Twee recente Nordic publiekslievelingen Kaurismäki’s Fallen Leaves en Mads Mikkelsens’ Kings’ Land worden hernomen.