The Monk and the Gun

Recente releases
The Monk and the Gun

Koninkrijk Bhutan, 2006. Bhutan wordt als laatste land ter wereld verbonden met internet en televisie, maar ondergaat een nog grotere verandering: de overgang naar democratie. Om de mensen te leren stemmen, organiseren de autoriteiten oefen-verkiezingen, maar de lokale bevolking lijkt niet overtuigd. Een verkiezingstoezichthouder reist naar het platteland, waar religie populairder is dan politiek, en ontdekt dat een monnik een mysterieuze ceremonie plant voor de verkiezingsdag.

An American travels into Bhutan in search of a valuable antique rifle and crosses paths with a young monk who wanders through the serene mountains, instructed by his teacher to make things right again.

Commentaar

Een wondermooie, licht satirische feelgood film van de regisseur van Lunana: A Yak in the Classroom, de eerste film uit Buthan ooit die voor een Oscar werd genomineerd. The Monk and the Gun verweeft humor met relevante bedenkingen over de botsing tussen westerse en oosterse waarden, tussen traditie en  modernisering. Grappig, slim en - hoe kan het anders - met prachtige beelden van een uniek land.

Pers

"A Vibrant, Dynamic Cautionary Tale That Is Funny & Holds Your Attention" - ScreenRant

Categorie film
Fictiefilm
Year
2024
Duration
01:48
Land
Bhutan
Director
Pawo Choyning Dorji
Cast
Tandin Wangchuck, Harry Einhorn, Tandin Phubz, Tandin Sonam, Deki lhamo, e.a.
Dialogues
Dzongkha
Subtitles
Dutch
French
Location
Click on the time to buy tickets
There are no shows for this location this week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal

Recente releases

Ontdek de beste films van het moment. Zorgvuldig geselecteerd met de nodige ZED-touch.