All the Beauty and the Bloodshed

All the Beauty and the Bloodshed

De opiatencrisis in de Verenigde Staten blijft slachtoffers maken. Voor fotograaf en activist Nan Goldin is het duidelijk wie verantwoordelijk is voor de - vaak dodelijke - verslaving van miljoenen Amerikanen aan pijnstillers: de beruchte familie Sackler. Goldin richt de organisatie PAIN op en organiseert protesten en acties aan musea waaraan de Sacklerfamilie donaties en steun verleent. Op die manier hoopt ze de verborgen waarheid achter de naam Sackler te ontmaskeren. 

Leuven: De vertoning van 19/5 is de DOCVILLE Presenteert van de maand en wordt ingeleid door festivaldirecteur Frank Moens. De DOCVILLE Presenteert-vertoningen zijn gratis voor houders van een DOCVILLE festivalpas. 

Commentaar

Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizen Four) creëerde een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw die zich als een leeuw in de strijd wierp om een minder gekende crisis aan te klagen. All the Beauty and the Bloodshed werd bekroond met de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië en werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Documentaire.

Pers

"Een van de pakkendste films die u dit jaar kunt zien" ★★★★★ - De Morgen
"Een thriller en een aangrijpend kunstenaarsportret ineen." ★★★★ - De Volkskrant
"Een beklijvend werkstuk." ★★★★ - De Standaard
"Verslavend intens portret." ★★★★ - Knack Focus

Categorie film
Documentaire
Leeftijd
16
Jaar
2022
Duur
01:57
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Laura Poitras
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal