Ballad of A White Cow

Iraanse Cinema
Ballad of A White Cow

Mina’s leven staat op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd. Er komen excuses en een financiële compensatie wordt beloofd, maar tegelijk krijgt ze te horen dat het toch de wil van Allah geweest moet zijn, anders was het niet gebeurd. Op een dag staat een man aan haar deur die beweert dat hij nog geld moest aan haar overleden echtgenoot. Hoewel Mina in het begin wat terughoudend is, laat ze hem steeds meer in haar leven toe. Niet wetende wat het verband is dat ze bij elkaar bracht.

A woman's life is turned upside down when she learns that her husband was innocent of the crime for which he was executed, so she starts a silent battle against a cynical system for her own and her daughter's sake.

Commentaar

Ballad of A White Cow is de derde film van Iraanse regisseursduo Maryam Moghadam (die regisseert én de hoofdrol speelt) en haar echtgenoot Behtash Sanaeeha. Eerder werkten ze al samen aan het script van Risk of Acid Rain en regisseerden ze The Invincible Diplomacy of Mr Naderi. Een indringende film die met zijn geraffineerde vertelwijze en scherpe blik op menselijke verhoudingen een verhaal vertelt dat je niet meer loslaat.

Pers

“De plot schakelt van tegenslag naar moreel dilemma in een vastberaden en elliptische stijl (..) met ongekende emotionele en psychologische intelligentie.” ★★★★ - NR

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2020
Duur
01:45
Land
Frankrijk
Iran
Filmregisseur
Maryam Moghadam, Behtash Sanaeeha
Cast
Maryam Moghadam, Alireza Sani Far, Pouria Rahimi Sam, e.a.
Dialogen
Perzisch
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films