Documentaire / 2017 / duur: 1:34 / Verenigde Staten / regie: Christopher Quinn / Cast: Natalie Portman (voice-over) / Dialogen: Engels / Ondertiteling: *Geen*

Deze bewerking van  het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer is een wake-up call die doet nadenken over de industriële vleesproductie en de prijs die mens, dier én natuur betalen voor de consumptie van goedkoop geproduceerd dierlijk voedsel.  Verteld door Nathalie Portman. 

 

Commentaar:

Jonathan Safran Foer schreef jaren geleden het boek Eating Animals. Vanuit de vraag waarom we eigenlijk vlees eten, daalde hij af in de ontluisterende wereld van de industriële veeteelt. Een industrie die eindeloze hoeveelheden vlees- en zuivelproducten lijkt de produceren, zonder enige kritische reflectie over de impact van het consumeren van dieren en de afbraak van de traditionele landbouw. De film illustreert de zoektocht van Foer naar de reden waarom we vlees zijn gaan eten. Het biedt, net als het boek, een waslijst van redenen om de vleesconsumptie te minderen en de productie van dierlijk voedsel aan banden te leggen.

Pers:

This isn’t the first documentary to showcase guerrilla footage of what goes on inside the covered buildings where chickens, often overweight and diseased, are stuffed by the thousands into a space where they can barely move but it’s the first to be made in an era when corporations, with the help of government, are seriously cracking down on the rights of journalists to film such things. 
Variety






Alle vertoningen zijn opgeschort tot nader order

Documentaire / 2017 / duur: 1:34 / / Verenigde Staten regie: Christopher Quinn / Cast: Natalie Portman (voice-over) / Dialogen: Engels / Ondertiteling: *Geen*

Deze bewerking van  het gelijknamige boek van Jonathan Safran Foer is een wake-up call die doet nadenken over de industriële vleesproductie en de prijs die mens, dier én natuur betalen voor de consumptie van goedkoop geproduceerd dierlijk voedsel.  Verteld door Nathalie Portman. 

 

Commentaar:

Jonathan Safran Foer schreef jaren geleden het boek Eating Animals. Vanuit de vraag waarom we eigenlijk vlees eten, daalde hij af in de ontluisterende wereld van de industriële veeteelt. Een industrie die eindeloze hoeveelheden vlees- en zuivelproducten lijkt de produceren, zonder enige kritische reflectie over de impact van het consumeren van dieren en de afbraak van de traditionele landbouw. De film illustreert de zoektocht van Foer naar de reden waarom we vlees zijn gaan eten. Het biedt, net als het boek, een waslijst van redenen om de vleesconsumptie te minderen en de productie van dierlijk voedsel aan banden te leggen.

Pers:

This isn’t the first documentary to showcase guerrilla footage of what goes on inside the covered buildings where chickens, often overweight and diseased, are stuffed by the thousands into a space where they can barely move but it’s the first to be made in an era when corporations, with the help of government, are seriously cracking down on the rights of journalists to film such things. 
Variety