Joan Baez: I Am A Noise

Joan Baez: I Am A Noise

Sinds haar debuut op 18-jarige leeftijd staat muzikante en activiste Joan Baez al meer dan 60 jaar op het podium. De film volgt de nu 82-jarige zangeres op haar afscheidstournee door Amerika en Europa. Baez maakt openhartig de balans op van haar leven, van haar betrokkenheid bij de burgerrechtenbeweging tot haar vriendschap met Martin Luther King en haar hartverscheurende romance met Bob Dylan.

Hasselt: Na de film brengt ZED-stagiair en singer-songwriter Caspar Auwerkerken een muzikaal intermezzo. Om 20u volgt de muziekdocumentaire Stop Making Sense.

Commentaar

Een schat aan ongezien archiefmateriaal, uitgebreide gesprekken, en beelden van bijzondere momenten achter de schermen van de tournee vormen een prachtig geheel in deze boeiende documentaire. Baez deelt niet alleen haar successen, maar vertelt ook openlijk over de onbekende schaduwkanten van haar leven en de innerlijke demonen die haar al sinds haar jeugd hebben gekweld. Een eerbetoon aan een icoon, die nooit de volledige waarheid van haar leven heeft verteld, tot nu.

Categorie film
Documentaire
Jaar
2023
Duur
01:53
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Karen O’Connor, Miri Navasky, Maeve O'Boyle
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal