Robin Bank

Robin Bank

De Catalaanse activist Enric Duran ging in 2008 langs bij tientallen banken en sloot er leningen af voor een half miljoen euro, zonder enige intentie om dat geld ooit terug te betalen. Als een zelfverklaarde Robin Hood gebruikte hij het voor verschillende sociale projecten. Hij wou met zijn actie van ‘economische ongehoorzaamheid’ de wanpraktijken in het banksysteem aanklagen en mensen oproepen zich in te zetten voor een andere wereld. Zijn acties werden wereldnieuws. Toen hij in 2013 voor de rechter moest komen, dook hij onder. 

In kader van DOCVILLE Presenteert leidt festivaldirecteur Frank Moens de vertoning in. Ook voor een eerste blik op het programma van DOCVILLE 2023 zit je hier juist!

Commentaar

Geïnspireerd door zijn acties gaat regisseur Anna Giralt Gris op zoek naar één van de helden van de antiglobaliseringsbeweging, die nog steeds ondergedoken leeft. Een boeiende documentaire rond het spanningsveld tussen wat wettelijk en moreel geoorloofd is, tussen idealen en bittere realiteit. Is er in onze tijd überhaupt nog plaats voor een individu dat als Robin Hood of Don Quichote vecht tegen het systeem? 

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:20
Land
Duitsland
Saint-Barthélemy
Spanje
Filmregisseur
Anna Giralt Gris
Dialogen
Catalaans
Engels
Spaans
Ondertiteling
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal