Somm III

Somm III
Somm III

In 1976 hield Steven Spurrier een blinde wijnproeverij in Parijs, de befaamde Judgment of Paris, waarbij tot ieders verbazing de Amerikaanse wijnen de Franse wijnen versloegen. In deze documentaire proeft Spurrier samen met wijncriticus Jancis Robinson en de invloedrijke sommelier Fred Dame de meest exclusieve wijnen. Ondertussen brengt Dustin Wilson de grootste blinde proevers bij elkaar in New York voor een geheime proeverij die lijkt op de originele Judgment of Paris. Ze willen kijken of de beste Pinot Noirs overeind blijven tegen de beste Bourgondische wijnen.

Commentaar

Cinema ZED en Convento slaan de handen in elkaar naar aanleiding van de derde film in de SOMM-documentaireserie. Niemand minder dan de internationale wijngoeroe Rajat Parr komt exclusief naar Cinema ZED voor een nagesprek. Na de film volgt een kleine tasting met bekroond wijnmaker Karel Henckens van wijndomein Aldeneyck en Stéphane Godfroid van Convento.

Pers

"The film keeps viewers on their toes; the filmmakers are shooting in the moment, without a script or ending." - Decanter

Categorie film
Documentaire
Leeftijd
1
Jaar
2018
Duur
01:18
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Jason Wise
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films