Young Plato

young plato still
Young Plato

De Holy Cross Boys Primary School ligt in het hart van Ardoyne, een woonwijk in Belfast met een ongure reputatie. Drugs, criminaliteit en meedogenloos sektarisch geweld uiten zich in het mes, het geweer en de benzinebom - geen al te geschikte plek om kinderen op te voeden. Toch zijn de buitenissige schooldirecteur Kevin McArevey en zijn team vastbesloten het tij kunnen keren met… filosofie! 

Tijdens DOCVILLE presenteert op 24/11 volgen er na de vertoning twee activiteiten in thema van de film:

Griet Galle, hoofddocent Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de KU Leuven, gaat in een nagesprek dieper in te op de voordelen van filosofie in het onderwijs.Ook is er een filofcafé, onder leiding van Sandra Aerts, socratisch gespreksleider en stichter van het oudste filocafé Den Hopsack in Antwerpen. 

Opgelet: Wegens ziekte zal het nagesprek met Griet Galle niet kunnen doorgaan. 

Reserveer hier je plek voor het filocafé. - UITVERKOCHT! 

School headmaster Kevin McArevey tries to change the fortunes of an inner-city Irish community plagued by urban decay, sectarian aggression, poverty and drugs.

Commentaar

Een inspirerende documentaire die focust op een uitzonderlijk onderwijsproject in Belfast, Noord-Ierland. Regisseurs Declan McGrath en Neasa Ní Chianáin brengen de droom in beeld van de bevlogen Elvis-gekke schooldirecteur Kevin McArevey en zijn toegewijde, visionaire team van leerkrachten dat vastbesloten is om het lot van de inwoners van Ardoyne te keren. Een prachtig verhaal over hoop en vergeving.

In samenwerking met:

Categorie film
Documentaire
Jaar
2022
Duur
01:42
Land
Ierland
Filmregisseur
Declan McGrath, Neasa Ní Chianáin
Dialogen
Engels
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium
De Nieuwe Zaal