Ciné Solidair (filmfestival) 2022

Event
| 09/12/2022 - 16/12/2022

poster

Met de covidcrisis nog vers in het geheugen en de huidige energiecrisis die volop woedt, is de nood tot samenwerken en begrip tonen voor de medemens groot. Het filmfestival Ciné Solidair, een organisatie van Stad Hasselt en Cinema ZED, is daardoor actueler dan ooit. Het festival dat aan zijn vierde editie toe is, kijkt met een frisse blik naar de uitdagingen van onze tijd. Uiteenlopende thema’s als vrouwenrechten, duurzame economie, conflictbemiddeling, massaconsumptie, klimaatactivisme, verdoken armoede... komen aan bod in de geselecteerde films.

 Bezoekers kunnen dit jaar genieten van een ruimer aanbod: er staan 10 films op het programma in de zaal en 5 online. Daarnaast kozen we deze editie niet enkel voor documentaires, maar ook voor langspeelfilms: internationaal bekroonde titels, onuitgegeven festivalfavorieten en straffe recente films met verhalen die ontroeren, prikkelen en aanzetten tot natafelen in het festivalcafé.

Heel wat films zijn voorzien van interessante omkadering: een schrijfactie, een bijpassende maaltijd, een inleiding door een expert of een nagesprek met een betrokkene uit Hasselt die de link legt met lokale initiatieven. Voor ieder wat wils dus en dat voor slechts €5 per film. Geraak je helaas niet tot in de zaal? Geen nood, je kan ook online Ciné Solidair beleven. Op dalton.be zijn er 5 films gratis te bekijken tijdens de periode van het festival.

Gerelateerde films