De Oscar Shorts van 2023 in Cinema ZED!

Event
| 13/04/2023

poster

Naar goede gewoonte kan je bij Cinema ZED de vijf kortfilms bekijken die genomineerd werden voor de Oscar voor Beste Live-Action Kortfilm. Waaronder ook de Oscarwinnaar, An Irish Goodbye, die in 2021 al de Publieksprijs voor Beste Europese Film op Kortfilmfestival Leuven in de wacht sleepte. De crème de la crème van het voorbije kortfilmjaar!
 

An Irish Goodbye - Tom Berkeley, Ross White / Ierland / 2022 / 38min.

Na het overlijden van hun moeder komen twee van elkaar vervreemde broers noodgedwongen opnieuw samen. Wanneer ze haar bucketlist terugvinden, besluiten ze de resterende zaken af te vinken.

Ivalu - Anders Walter, Pipaluk K. Jørgensen / Denemarken / 2022 / 16 min.

Ivalu is verdwenen. Haar kleine zusje is wanhopig om haar terug te vinden, maar haar vader lijkt het niets uit te maken. Welke geheimen herbergt de uitgestrekte Groenlandse natuur? Waar is Ivalu?

Le pupille - Alice Rohrwacher / Italië, Verenigde Staten / 2022 / 37 min.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog viert een groep weesmeisjes in een Italiaanse kostschool Kerstmis. Een dame brengt een grote taart zodat de weesmeisjes haar weggelopen man bij haar terugbrengen.

Night Ride (Nattrikken) - Eirik Tveiten / Noorwegen / 2020 / 15 min.

Een koude nacht in December. Terwijl Ebba op de tram wacht, zorgt een verrassende wending ervoor dat de rit naar huis transformeert in iets totaal onverwachts.

The Red Suitcase - Cyrus Neshvad / Luxemburg / 2022 / 18 min.

Een Iraans meisje probeert de moet te verzamelen om door de Luxemburgse luchthaven te komen. Het is laat op de avond en ze is bang om haar rode koffer van de bagageband te halen, maar wat buiten wacht maakt haar nog banger.

 

Gerelateerde films