Dune Duet

Event
| 24/03/2024

Dune: Part One + Part Two

Dune Part I

Paul Atreides - een briljante jongeman uit het Huis van Atreides - krijgt in een droom bezoek van een mysterieuze vrouw die een noodoproep doet voor haar volk op de planeet Arrakis. Kwaadaardige mogendheden strijden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Paul moet naar de gevaarlijkste plek in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

Dune Part II

Het jaar 10191. Paul Atreides zit nog steeds vast op woestijnplaneet Arrakis, nadat zijn familie er verraden en uitgemoord werd door hun aartsrivalen, de Harkonnens. Zij eisen Arrakis terug op omwille van het lucratieve monopolie op de unieke grondstof spice. Paul wordt vergezeld door Chani, een mysterieuze vrouw die eerder in zijn visioenen voorkwam. Zij hoort bij de Fremen, de bewoners van de woestijnplaneet die zich perfect hebben weten aan te passen aan de onherbergzame omgeving. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft. 

Commentaar

Niet minder dan zes Oscars staan op het palmares van Dune: Part One; Denis Villeneuves overdonderende bewerking van de legendarische sci fi-klassieker van Frank Herbert. Voor deel twee wist Villeneuve een nog grotere internationale sterrencast te strikken, met naast Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Wonka)  en Zendaya (Spider-Man: No Way Home),  Oscarwinnaars Javier Bardem en Christopher Walken; Oscargenomineerden Florence Pugh, Josh Brolin, Austin Butler, Charlotte Rampling en andere Europese klassebakken als  Stellan Skarsgård, Léa Seydoux en Rebecca Ferguson. Na lang wachten , o.a.door de  acteurs- en scenaristenstaking, komt de sequel eindelijk in de zalen. The saga continues!

Tickets voor beide films worden afzonderlijk verkocht.
Dune: Part Two wordt ook op 18 maart vertoond met een inleiding door Karel Deburchgrave.