Kortfilmfestival Leuven 2022

Event
| 02/12/2022 - 10/12/2022

poster

Van 2 tot en met 10 december staat onze programmatie even op pauze, want Kortfilmfestival Leuven is dan opnieuw te gast in Cinema ZED. In onze zalen geen langspeelfilms, maar wel briljante kortfilms acht dagen lang! Hier alvast een kort overzicht van wat er tijdens het festival te beleven valt.

Competities

De competities zijn het kloppende hart van het festival. Naast de Europese Competitie zijn er de Vlaamse competities in Fictie, Animatie en Documentaire. De ideale gelegenheid om te ontdekken welke jonge regisseurs de komende jaren het mooie weer zullen maken. Ook de felbegeerde VAF Wildcards worden naar goede gewoonte uitgereikt en vertoond op Kortfilmfestival Leuven.

Focus

Ook gaat er dit jaar speciale aandacht naar Artificiële Intelligentie en Artists in Focus: Veerle Baetens en Marc James Roels. Er is een focus op (kort)filmland Denemarken met vier bijzondere programma's. 

Festival Favourites

Ieder jaar verwelkomt het festival enkele favorieten graag terug in het programma Kortfilms voor kinderenAnimation Nations en Virtual Reality zijn ook dit festival weer van de partij. Of laat je verrassen door het Labo programma en korte werken van bekende regisseurs in Big Names, Short Films.

Best of

In de verschillende 'Best of' programma's ontdek je bekroonde of bejubelde kortfilms die je absoluut gezien moet hebben: Oscar ShortsEuropean Film AwardsPeer Awards én de winnaars van deze editie.

Events

Daarnaast tonen trouwe partners van het festival als Canvas, Humo, Kortfilm.be en Sabam je hun absolute favorieten tijdens hun gastvertoningen. Je bekijkt de nieuwe kortfilm van Rinus Van de Velde, beleeft kortfilm in combinatie met live muziek en maakt je eigen AI-kunstwerk in onze expo. Én je viert met ons mee tijdens opening en slot!

Alle informatie vind je via: www.kortfilmfestival.be

Trailer Kortfilmfestival 2022

Magazine

Vincent in odense

Festivalverslag: Onze man in Odense

In december 2022 vindt de 28ste editie van Kortfilmfestival Leuven plaats.…